Συντήρηση κήπου

♦  Κούρεμα χλοοτάπητα (γκαζόν)

Το κούρεμα του χλοοτάπητα για κάποιους αποτελεί μία βαρετή διαδικασία, για κάποιους όμως, ευχάριστη. Όντας στη δεύτερη περίπτωση το κούρεμα του γκαζόν είναι μία διαδικασία που επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά τη ζεστή περίοδο του έτους. Πέρα όμως από το κούρεμα υπάρχει και μία σειρά από άλλες φροντίδες που απαιτεί ένας χλοοτάπητας, όπως το σωστό πότισμα, η λίπανση, ο εξαερισμός και άλλες φυτοπροστατευτικές επεμβάσεις.  Όλες αυτές οι ενέργειες, μας εξασφαλίζουν έναν υγιή χλοοτάπητα ικανό να μας χαρίσει ένα καταπράσινο τοπίο.

diax arxiki

♦   Συντήρηση καλλωπιστικών θάμνων

Τα δέντρα και οι θάμνοι με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να μας προσφέρουν μία δροσερή σκιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, έναν πανέμορφο φυσικό φράχτη και πολλές όμορφες στιγμές χαλάρωσης. Η περιποίηση τους όμως απαιτεί σωστές και μεθοδευμένες επεμβάσεις. Το κατάλληλο κλάδεμα, η σωστή λίπανση, η πρόληψη – αντιμετώπιση  από εντομολογικές και μυκητολογικές ασθένειες όπως και μία σειρά από άλλες ενέργειες, μπορούν να μας χαρίσουν φυτά γερά και υγιή.

bigstock-131658551-768x512

♦   Φυτοπροστασία

Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην καλή υγεία των φυτών είναι αυτό της φυτοπροστασίας. Διότι σαν ζωντανοί οργανισμοί πολλές φορές μπορεί να προσβληθούν από εντομολογικές ή μυκητολογικές ασθένειες. Αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην καλή ανάπτυξη και σωστή λειτουργία του φυτού αλλά μπορεί ακόμη να οδηγήσει και σε καταστροφικές συνέπειες όπως η νέκρωση. Οι κατάλληλες και στοχευμένες επεμβάσεις μπορούν να βοηθήσουν τα φυτά μας να αντιμετωπίσουν έναν εχθρό διατηρώντας τα δυνατά και υγιή.

spring-garden-was-prevention-tips-768x512

♦   Λίπανση

Ποιος από εμάς δεν θέλει να έχει νόστιμα γεύματα που να του χαρίζουν υγεία με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες; Γιατί λοιπόν να στερήσουμε αυτήν την ανάγκη και από τα φυτά μας; Ένα φυτό για να μπορέσει να αναπτυχθεί σωστά -αλλά και να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες- θα πρέπει να έχει στη διάθεση του όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα του  εξασφαλίσουν μία σωστή ανάπτυξη και μία καλή θωράκιση της υγείας του.

002e8e491b09a55f1bac8b9f7f969c26_S

♦   Ζιζανιοκτονία

Πολλές φορές εκτός των φυτών μας, μπορεί να εμφανιστούν αρκετοί ανεπιθύμητοι επισκέπτες όπως τα ζιζάνια. Αυτά, μπορεί να φυτρώσουν στον κήπο απομυζώντας πολλά θρεπτικά συστατικά του εδάφους που είναι απαραίτητα για τα φυτά μας ή ακόμη και να φυτρώσουν σε σημεία που δεν επιθυμούμε. Η μηχανική τους αντιμετώπιση απαιτεί κόπο και φυσικά είναι μία διαδικασία η οποία πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για το λόγο αυτό η χημική τους καταπολέμηση αποτελεί την ιδανική λύση με τα κατάλληλα και εγκεκριμένα σκευάσματα.

Weedicide,Spray,On,The,Weeds,In,The,Garden.,Spraying,Pesticide