Απεντόμωση

cockroach

Απεντόμωση κατσαρίδας

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα στις οικίες είναι η προσβολή της κατσαρίδας . Το έντομο ζει σε υγρά και σκιερά μέρη και δραστηριοποιείται κυρίως (ανάλογα το είδος) τις νυχτερινές ώρες. Η σωστή και μεθοδευμένη καταπολέμηση φέρει θεαματικά αποτελέσματα στον εσωτερικό χώρο.
H αντιμετώπιση γίνεται είτε μέσο ψεκασμού στα επίμαχα σημεία που μπορεί να φωλιάζουν τα έντομα, είτε με εφαρμογή ειδικού gel σε σημεία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί ψεκασμός.
ants

Απεντόμωση Μυρμηγκιών

Αυτός ο ακούραστος εργάτης μπορεί πολλές φορές να γίνει ενοχλητικός αφού έχει τη δυνατότητα να τρυπώνει στα πιο απίθανα σημεία με σκοπό την αναζήτηση τροφής. Το κακό ξεκινάει όμως όταν θα φωνάξει και την παρέα του.
Η αντιμετώπιση των μυρμηγκιών πραγματοποιείται σύμφωνα με μία ακολουθία ενεργειών. Αυτές αφορούν τη χρήση τροφοελκυστηκών εντομοκτόνων (gel) με στοχευμένες εφαρμογές, τον καλό καθαρισμό σε πιθανά σημεία που μπορεί να έχουν μείνει υπολείμματα τροφίμων, την καλή αποθήκευση των τροφίμων και το κλείσιμο πιθανών σημείων εισόδου.

koun2

Απεντόμωση Κουνουπιών

Ισως ο πιο ενοχλητικός επισκέπτης την καλοκαιρινή περίοδο. Η αντιμετώπιση των κουνουπιών είναι μία διαδικασία η οποία θα πρέπει να γίνεται επαναλαμβανόμενα και στοχευμένα ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε τον πληθυσμό τους.
Η απεντόμωση γίνεται με τον ψεκασμό εγκεκριμένων υπολειμματικών εντομοκτόνων στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθώς και με τον εντοπισμό πιθανών εστιών εκκόλαψης (στάσιμα νερά).

ψύλλος 600χ400

Απεντόμωση Ψύλλου

Ο ψύλλος είναι αιμομυζητικό παράσιτο το οποίο τρέφεται με αίμα από τον ξενιστή του. Μπορεί να μεταφέρει παθογόνους μικροοργανισμούς καθιστώντας τον ένα σημαντικό πρόβλημα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια μας. Το τσίμπημα του προκαλεί ερεθισμό, ενώ τις περισσότερες φορές εντοπίζεται στα κάτω άκρα δημιουργώντας τοπική αλλεργική αντίδραση ή δευτερογενή επιμόλυνση.
Η σωστή αντιμετώπιση τους απαιτεί μία σειρά ενεργειών όπως ο ψεκασμός στρωμάτων και άλλων πιθανών σημείων με κατάλληλο εντομοκτόνο, η τοποθέτηση παγίδων, το πλύσιμο (ρούχα, σκεπάσματα, παπλώματα) στους 60 βαθμούς και τέλος η σχολαστική καθαριότητα του χώρου ώστε να απαλλαχτούμε πλήρως. Σε περίπτωση μεγάλης προσβολής πιθανόν να απαιτείται και δεύτερη επέμβαση.

BedBugs

Απεντόμωση Κοριού

Ο κοριός όπως και ο ψύλλος είναι αιμομυζητικό έντομο και δραστηριοποιείται συνήθως τη νύχτα. Σε περίπτωση που μας τσιμπήσει δημιουργούνται στο δέρμα μας μικρές κοκκινίλες. Οι εστίες μόλυνσης είναι αρχικά τα κρεβάτια, παρόλα αυτά υπάρχει πιθανότητα να τον βρούμε σε ρούχα, αποσκευές και διάφορα έπιπλα.
Η αντιμετώπιση του κοριού είναι μία δύσκολη διαδικασία καθώς είναι από τα έντομα που παρουσιάζουν αντοχή στα εντομοκτόνα για αυτό και η αντιμετώπιση του δεν σταματάει μόνο στη επίσκεψη απεντομωτή. Όπως και στην περίπτωση του ψύλλου θα πρέπει να γίνει εντοπισμός των πιθανών εστιών, σχολαστικός καθαρισμός του χώρου και πλύσιμο υφασμάτων σε υψηλή θερμοκρασία. Η επέμβαση σε περίπτωση έντονης προσβολής θα χρειαστεί να επαναληφθεί.